„В конфликта между Радев и правителството щетата ще е и

...
„В конфликта между Радев и правителството щетата ще е и
Коментари Харесай

Ганев за коалицията: Било си е договорено – хем вълкът да е сит, хем агнето цяло

„ В спора сред Радев и държавното управление вредата ще е и за двете страни. Президентът дефинитивно губи опциите си за въздействие върху решенията на изпълнителната власт “. Това декларира в изявление за 24 часа политологът Димитър Ганев.

Според него обединението не е била застрашена от разногласията към оръжието за Украйна.

„ По всичко проличава, че още на последните два съдружни съвета всичко е било контрактувано, с цел да може хем вълкът да е утолен, хем агнето цяло. Или по различен метод казано – хем да окажем военнотехническа помощ, хем да не пращаме оръжие. Хем “Демократична България” и “Продължаваме промяната” да отговорят на натиска на част от симпатизантите, хем Българска социалистическа партия да опита да се избави от електорално самоубийство “, счита анализаторът.

Според него от самото начало се търсел вид, в който Българска социалистическа партия ще има какво да каже пред гласоподавателите си.

„ Дали е съумяла, това следва да забележим по реакцията на нейните симпатизанти. Но все пак политическото уравнение на Нинова от самото начало сочеше, че излизане от обединението и нови избори е най-лошият сюжет персонално за нея “, безапелационен е Ганев.

По оценките му до момента Българска социалистическа партия не са извлекли никакви електорални изгоди от властта си. А при нови избори в тяхното поле ще има още двама мощни играчи – “Възраждане” и новата партия на Стефан Янев “Български възход”.

Правителството много бързо стартира да ерозира като социална поддръжка и да натрупа негативи, счита политологът от „ Тренд “.

„ Съвсем естествено, президентът трябваше да се разграничи от тях, с цел да не се натрупат и на негов тил. Щетата обаче ще е и за двете страни. Правителството евентуално ще загуби част от своята поддръжка, тъй като към този момент няма да бъде легитимирано от Радев, както до момента. Президентът пък от своя страна, до неотдавна обединявал всички партии от смяната, през днешния ден губи поддръжката на “Демократична България” и част от “Продължаваме промяната” поради позицията му по отношение на военнотехническата помощ за Украйна. А и наподобява изцяло ясно, че Радев дефинитивно губи и опциите си за въздействие върху решенията на изпълнителната власт “, акцентира той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР