В комшията гори. Това предупреди от трибуната на Народното събрание

...
В комшията гори. Това предупреди от трибуната на Народното събрание
Коментари Харесай

Карадайъ: В комшията гори, най-важна е държавата

В комшията гори. Това предизвести от трибуната на Народното събрание (НС) водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Ние имаме проблем, акцентира той. Не можем да се вършим, че нищо не се случва, счита Карадайъ. Ситуацията е сериозна, добави водачът на Движение за права и свободи. Той изрази отвращение, че сме единственият парламент в света, който няма декларация по отношение на. Занимаваме се с точки, запетайки, сподели Карадайъ. В тази обстановка нито обединението, нито властта е по-важна от страната, акцентира той.

Десислава Атанасова също прикани Народно събрание да премисли дневния си ред. Пет часа нямало единодушие в Народното събрание за обща декларация, по думите й. ГЕРБ създали задоволително взаимни отстъпки и чакали задоволително, с цел да стартира работа по декларация на Народното събрание за нашествието в Украйна. Тя настоя в 16.00 в Народното събрание да дойдат службите, военният и външният министър за закрито съвещание, на което да се разиска обстановката. Атанасова бе безапелационна, че през днешния ден е време за единство в Народното събрание.

Андрей Гюров от Политическа партия настоя да се одобри бюджетът и на следващия ден да има закрито съвещание за Украйна. Несериозно било да се остави страната без бюджет в тази обстановка, съгласно него.

Йордан Цонев даде обещание Движение за права и свободи да работи непрекъснато до приемане на бюджета, само че прикани през днешния ден да се чуят службите . Той настоя българската държавност и парламент да излязат с позиция.

Опозицията желае да ви помогне сега, включи се и Тома Биков. Той предвижда, че България рискува да изпадне в несъответстваща позиция.

Парламентарният началник Никола Минчев предложи през днешния ден Народното събрание да работи до гласоподаване на бюджета . Предложенията на опозицията не минаха.

При тази комплицирана обстановка не си заравяйте главата в пясъка, настоя Халил Летифов от Движение за права и свободи.

Даниел Митов също даде обещание ГЕРБ да вземат участие в гласуването на бюджета, само че изиска да има декларация за Украйна. Ще работим денонощно, в случай че би трябвало, увери депутатът от ГЕРБ. Срамота е българският парламент да няма към момента декларация за почналата война в Украйна, добави той.

След прегласуване предлагането на опозицията мина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР