В компанията на беларуския си колега Александър Лукашенко руският президент

...
В компанията на беларуския си колега Александър Лукашенко руският президент
Коментари Харесай

Русия тества най-новите си ракети в стратегическо учение

В компанията на беларуския си сътрудник Александър Лукашенко съветският президент Владимир Путин откри от Кремъл ученията на силите за стратегическо въздържане. Това заяви за организация " Новости " Дмитрий Песков, представител на президента.

По време на ученията бяха изстреляни аеробалистични хиперзвукови ракети " Кинжал ", крилати " Калибър " и " Искандер ", хиперзвукова " Циркон ", балистична " Синева " и междуконтинентална балистична " Ярс ". Отработени бяха удари по наземни и морски цели.

" Всички ракети поразиха задачите си, потвърждавайки техните заложени характерности ", се показва в известие на Кремъл.

В учението вземат участие сили и средства на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия, на Южния боен окръг, Ракетните войски със стратегическо предопределение, Северния и Черноморския флот.

" Основната цел на тези учения е отработката на дейности от стратегическите настъпателни сили по нанасяне на обезпечено проваляне на съперника ", сподели началникът на съветския Генщаб Валери Герасимов на Путин в коментар, излъчен по малкия екран.

Министърът на защитата Сергей Шойгу рапортува на Владимир Путин, че се отработва потреблението на нуклеарно оръжие.

Путин следеше ученията от ситуационната зала в Кремъл с гостуващия му президент на Беларус Александър Лукашенко.

Лукшенко е на публично посещаване в Москва. На вчерашната обща конференция Владимир Путин му даде обещание, че ще му даде опция " да покомандва стратегическите нуклеарни сили ".

Герасимов изясни, че стратегическото обучение има два стадия.

" Първият е водене на военни дейности с използване на оръжия с нараснала евентуална заплаха, а на втория - глобено всеобщо използване на стратегическите настъпателни сили в ответно-насрещен удар. "

Върховен касационен съд сполучливо направили пуск на хиперзвукови аеробалистични ракети " Кинжал ".

Кораби и подводници на Северния и Черноморския флот изстреляли крилати ракети " Калибър " и хиперзвукови " Циркон " по морски и наземни цели.

В Астраханска област, на полигона " Капустин Яр ", и бил извършен пуск на крилата ракета с наземно базиране " Искандер ".

От позиционен регион на космодрума " Плесецк " била изстреляна междуконтинентална балистична ракета " Ярс " по полигона " Кура " на полуостров Камчатка.

Крилати ракети с въздушно базиране били изстреляни от стратегически ракетоносци Ту-95, като са изумени цели в полигоните " Пембой " и " Кура ".

От атомната подводница " Карелия " в акваторията на Баренцово море била изстреляна балистична ракета " Синева " по полигона " Кура ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР