В Комисията за контрол над службите ще има изслушване на

...
В Комисията за контрол над службите ще има изслушване на
Коментари Харесай

Проверяват отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев

В Комисията за надзор над службите ще има чуване на способените институции за случая с отравянето на Емилиян Гебрев. Това съобщи ръководителят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов в Харманли.

Ще се ревизират и информациите за съпричастност на причинителя със случая " Скрипал ". " Аз съм сигурен, че към този момент е основана нужната съгласуваност сред българските, английските и европейските управляващи по случая и се работи интензивно по него ", увери ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Според него в последните 3-4 години България, Европейски Съюз и Съединени американски щати са подложени на хибридна офанзива от Русия.

" Има информации за съветска интервенция чрез онлайн и обществените медии в изборите в няколко страни, което във всеки един от случаите докара до дестабилизация. Съществува мнение, че даже " Брекзит " се е случил под такова въздействие ", разяснява Цветанов.

Бившият вътрешен министър счита, че казусът " Скрипал " единствено е затвърдил позицията на Европейски Съюз за продължение на глобите против Русия.

Относно препоръчаната от водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов идея за ромската интеграция Цветанов желае повече полемики с всички заинтригувани страни и институции. Той посочи управническата стратегия, в която като главен акцент е заложено образованието.

" 30 000 деца бяха върнати в просветителната система и в този момент те ще имат опцията да получат вероятност и да бъдат потребни на обществото ", сподели Цветанов.

Според него обществените помощи на ромите би трябвало да се обвържат с тяхната ангажираност. В обществото ни съществува чувството, че представителите на тази общественост получават средства от страната, само че не извършват в подмяна на това своите отговорности както всички останали жители, сподели Цветанов.

" Затова желаеме да реализираме баланс и дадем еднакъв късмет на всички деца. Това може да се случи единствено посредством образованието. В България има доста роми, които са се интегрирали и водят сполучлив живот. Трябва по-често да даваме техния образец ", означи депутатът.

По-добрата ромска интеграция би дала добавена стойност и на българската стопанска система. Цветан Цветанов съобщи, че все още не може да има дефинитивна позиция по отношение на концепцията. Документът ще бъде разискван на идния до една седмица съдружен съвет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР