В комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в

...
В комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в
Коментари Харесай

В ЕП обсъждат напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка

В комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент през днешния ден следобяд ще се организира спор по напредъка на България и Румъния по механизма за съдействие и инспекция. Докладът за тази година за двете страни беше оповестен преди към две седмици.

В документа се акцентира, че България е работила поредно, с цел да извърши последните 17 рекомендации на Комисията от отчета през януари 2017-та година.

Комисията е на мнение, че напредъкът на България по линия на механизма за съдействие и инспекция е задоволителен за осъществяването на поетите задължения все още на присъединението ѝ към Европейски Съюз.

„ Необходимо е България да продължи да работи поредно за превръщането на отразените в отчета задължения в съответно законодателство и за трайното му осъществяване “, се споделя още в документа, само че се прави уточнението, че преди да вземе дефинитивно решение за отпадането на мониторинга, Комисията ще се съветва със Съвета и Европейския парламент.

В отчета от предходната година останаха рекомендациите за продължаването на правосъдната промяна, битката с корупцията по високите етажи на властта и с корупцията в по-общ проект, в това число на локално ниво и по границите. За Румъния Комисията отбелязва, че има проблем с правораздаването и битката с корупцията, като не са изпълнени рекомендациите в тези насоки в сходство с отчета от предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР