В комисията LIBE към Европарламента са били много изненадани, че

...
В комисията LIBE към Европарламента са били много изненадани, че
Коментари Харесай

Атанас Славов: В LIBE бяха много изненадани, че главният прокурор е решил да ходи в Страсбург

В комисията LIBE към Европарламента са били доста сюрпризирани, че при висяща процедура във Висш съдебен съвет основният прокурор е решил да върви при тях. Създаде се чувство, че той надали не е бил задължен да отиде, нищо сходно няма. Това описа министърът на правораздаването Атанас Славов в ефира на Нова. Той се е присъединил онлайн в закритото съвещание на комисията в Страсбург.

" Главният прокурор имаше правото първи да бъде изслушан от комисията - имаше право да бъде изслушан за половин час, а завърши за 15 минути. Министерството на правораздаването имаше право да бъде изслушано за към половин час, продължи 1 час. Зам.-министър Дечев беше на място, аз се включих онлайн, с цел да срещна членовете със съвещанието на Висш съдебен съвет и причините ", описа Славов.

" По изявлението на председателстващата комисията ин`т Велт стана ясно, че те са доста сюрпризирани, че при висяща процедура във Висш съдебен съвет основният прокурор е решил да върви при тях. Създаде се чувство, че той надали не е бил задължен да отиде, нищо сходно няма, разяснява министърът. Дори госпожа ин`т Велт сподели: Вие хем самичък сте тръгнал по лична воля, а след това претендирате, че е нелегитимно и са ви съдили във ваше неявяване ", добави министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР