В коментар за очерталата се вече битка в столицата -

...
В коментар за очерталата се вече битка в столицата -
Коментари Харесай

Борисов заяви, че е помагал повече на Манолова, отколкото на Фандъкова

В коментар за обрисувалата се към този момент борба в столицата - министър председателят Бойко Борисов сподели, че е помагал повече на Мая Манолова, в сравнение с Йорданка Фандъкова, за което е получавал упреци от партията. Лидерите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили през днешния ден обсъждаха присъединяване на локалния избор след подписаното съглашение сред двете партии.

Вижте повече в директното включване на Надежда Василева

Премиерът Бойко Борисов акцентира, че неведнъж се е срещал с Мая Манолова, че тя неведнъж е разговаряла и с министри от кабинета, че е получавала всичко, което е поискала и са работили прелестно с нея, и не е правилно, че тя е саботирана като омбудсман.

Борисов също по този начин прикани левицата да издигне собствен претендент за кмет на София, а не да се крие зад кандидатурата за Манолова. Той сподели също, че би било неприятно, в случай че ГЕРБ загуби от Българска социалистическа партия.

Премиерът посочи, че ГЕРБ са избрали Мая Манолова за омбудсман. На въпроси на Българска национална телевизия, Борисов отговори, че справедливо е подложен на критика от своите за поддръжката към нея.

Бойко Борисов, министър-председател: Надали има някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. Всички нейни закони, стотици милиони, които искаше за хората с увреждания, и за всички останали й бяха дадени. ГЕРБ я направиха омбудсман, тъй че Фандъкова с право ми се сърди, че тя е идвала по-малко при мен и доста по-малко съм ѝ оказал помощ. Упрекван съм в това, те щяха от дълго време да са я не запомнили като други от Българска социалистическа партия, които бяха изпъдени. Но пък като омбудсман тя се справяше добре и не скърбя за това, че съм го направил.
Премиерът напомни също, че в ГЕРБ са желали възмездие против Манолова поради аферата Костинброд и обвиняванията в изборни операции.
Бойко Борисов, министър-председател: Станишев и Мая Манолова занесоха сигнала. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох. Точно противоположното - споделих - би трябвало ни подобен човек за омбудсман. И работихме прелестно.
По мотив думи на Мая Манолова пред публицисти, Борисов влезе в разсъждения и на тематика прически.

Бойко Борисов, министър-председател: Надявам се да получа опрощение за това, че аз съм пратил да я гледат по какъв начин се фризира. До ден сегашен знам, че преди някоя жена да излезе по тв приемника, би трябвало да върви там, в случай че си спомняте фъш-фъш да си вършат, размер ли, по какъв начин се споделя. Аз се подстригвам самичък и мога да се подстрижа пред вас, с цел да ви го показвам. За страдание прическата ми е толкоз обикновена, че като хвана машинката и се оправям самичък.
Борисов се надява Фандъкова и Манолова да водят правилна акция.

Бойко Борисов, министър-председател: И двете са умни, виновни. Няма неприятно да има такава борба за София. Хубаво е и Българска социалистическа партия да вземат участие в тази борба, тъй като не е почтено да се скриеш зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я поддържа.
Премиерът сподели още, че е дал на Йорданка Фандъкова цялостните права сама да дефинира листата със съветници.
Бойко Борисов, министър-председател: Тя е несъмнено доста честен човек и едва ли някой се съмнява в нея, само че всички върху които тегнеше подозрение съм ѝ споделил да ги маха.
Лидерите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили през днешния ден се схванаха да поддържат за шести мандат кмета на Монтана Златко Живков.
Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили: Разбира се, продължаваме и за другите регионални градове, и за по-малките общини. Надяваме се да имаме и добър резултат.
Премиерът разяснява и недоволството от демонтираните микрофони в Министерския съвет на срещата с ръководителя на Еврокомисията. И подкани за още въпроси.

Бойко Борисов, министър-председател: Никога не съм бягал от въпроси, щото имаше и такива приказки. Имаме микрофони. Веднъж се е случило и то такова беше условието. Председател на Европейска комисия, определена, само че още не е конструирана Комисията, не е приключено всичко. Не стига, че пристигна в България да ни покаже отношението си, да ѝ създадем някой скандал в Европа, не ми се щеше. Прибирам микрофоните.
Борисов чака добър сектор за страната ни в новата Еврокомисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР