В колата трябва да използвате всички сетива, включително слуха. Но

...
В колата трябва да използвате всички сетива, включително слуха. Но
Коментари Харесай

Заради този аксесоар в колата рискувате да загубите връзка с реалността

В колата би трябвало да употребявате всички сетива, в това число слуха. Но един комфортен аксесоар, който оказва помощ в всекидневието на човек в колата, е непотребен за лидера. Използването на слушалки по време на шофиране заплашва водачът да загуби връзка с действителността.

Добре прочут факт е, че говоренето по мобилен телефон до момента в който шофирате е неразрешено от закона за придвижване по пътищата, само че доста водачи не се преценяват с наредбите и организират диалози до момента в който карат.

Други, които са по-съвестни, вършат една съществена неточност. Те употребяват слушалки с цел да организират телефонните си диалози до момента в който ръководят моторно транспортно средство. Именно това, съгласно специалисти е сериозна неточност.

„ Когато носите слушалки, се оказвате в нещо като вакуум. Ако говорите по телефона със слушалки и в това време карате кола, тогава връзката с действителността изчезва, а това е рисково “, предизвестяват автомобилни специалисти.

Освен това е невероятно да се чуе в слушалките, в случай че някой ви алармира за опастност с клаксон или има кола наоколо, само че не е в полезрението ви. Следователно най-безопасният метод да говорите по телефона и да шофирате е да употребявате високоговорителите на колата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР