В коалицията влизат 4 формацииИва Митева и Любомир Каримански създават

...
В коалицията влизат 4 формацииИва Митева и Любомир Каримански създават
Коментари Харесай

Любомир Каримански: В Заедно залагаме на съдържанието, а не на лъскавата опаковка

В обединението влизат 4 обединения

Ива Митева и Любомир Каримански основават коалиция " Заедно ", с която ще вземат участие на изборите. И двамата бяха от гражданската квота на " ИТН ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Мотивът за основаване на тази коалиция е двегодишното опълчване, гневът, омразата и обедняването на хората. Не сме там, където желаеме да бъдем, върнахме се обратно. Имаме потребност от обединяване, и от това, което се споделя, да стартира да се извършва. Всички дружно търсим умерена политика, която да ни докара до сигурност и непоклатимост. Червени линии няма да чертаем ", съобщи Митева по време на представянето на новия политически план.

Митева изясни, че са водили доста диалози, само че в последна сметка в обединението са се присъединили четири партии - “Зелените ”, представлявани от Владимир Николов, “Социалдемократическа партия ” на Тодор Барбалов, “Сбор ” на Димитър Илиев, и “Движение на непартийни претенденти ” на Минчо Христов.

Темите, по които новата коалиция ще работи, са обедняване и финансов напредък, битка с корупцията и правосъдна промяна, здравеопазваване, директна народна власт, както и мощна локална власт, закани се Митева.

Новата коалиция се състои от Коалиционен съвет, формиран от седем члена, в който влизат ръководителите на всяка една партия, както и Любомир Карамански, Юлиан Софрониев и Ива Митева. Председател на обединението ще е самата Митева. “Разбрали сме се да взимаме решенията с единогласие. Никой няма рекламация за листите и нито едно име не е обезпечено за листите. Търсим експерти и специалисти ”, посочи тя.

Учредителите на обединението са водили диалози и с други партии, само че не получили отвод от коалиране от останалите, а в противен случай - решили, че по този начин е по-добре, тъй като са стигнали до общото решение, че хора които са разпознаваеми в общественото пространство, били са мандатоносители и други е по-добре да не бъдат техни сътрудници на този стадий. “Хората на крайностите би трябвало да правят отстъпка крачна обратно и да търсим единодушие ”, безапелационна е тя. Митева сподели, че те ще търсят специалисти с качества и познания.

По думите ѝ алените линии би трябвало да престанат. “Тези червени линии са дотегнали на хората, те желаят действително решение на проблемите им ", добави Митева.

Любомир Каримански означи, че техният блян ще бъде прекъсване на обедняването. “Когато парите биват вложени в стопанската система, тогава ще имаме стабилно развиване. Когато по-голяма част ни гласоподават доверие, ще предложим преустановяване на нелоялните търговски практики на компаниите. Ние извеждаме преди политическата идеология икономическите и обществено битовите проблеми на хората. Ние залагаме на наличието, а не на лъскавата опаковка ”, безапелационен е той.

Коалицията се явява на изборите на 2-ри октомври с упования да получи 10% на изборите. “Основно се намираме в десния набор. Политиките, които ще вършим, ще бъдат център-дясно ”, разкри той. Софрониев означи, че не считат, че Политическа партия имат десни политики.

Ива Митева разяснява и напускането на Има Такъв Народ и уточни, че “когато политиките стартират да се разминават, човек е по-добре да си тръгне ”, и изясни, че не се е виждала с сътрудниците си от Има Такъв Народ и не знае каква тактика имат за идните избори. “Винаги съм заявявала, че не съм била член на Има Такъв Народ ”, подсети тя. По думите ѝ при присъединяване на предходни избори е обикаляла в страната и е видяла, че страната ни не се развива. “За 32 години не видях това развиване, за което се пробват да ни обяснят всички. Мисля, че би трябвало да спрем с нападките - личностите и партийните, да търсим общото и да вървим напред ”, безапелационна е тя.

Карамански също разяснява напускането си на Има Такъв Народ. “Това, което не ни доближи е, че ние бяхме в ролята на специалисти, не сме взели участие във взимането на политическите решения. Поставяме началото на нов вид политика, която да сложи края на политическата обърканост ”, заяви той и акцентира, че хората се нуждаят от прекъсване на обедняването и европейски приходи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР