В коалицията се обсъжда изключително голям пакет от антикризисни мерки,

...
В коалицията се обсъжда изключително голям пакет от антикризисни мерки,
Коментари Харесай

Коалицията обсъжда “изключително голям“ пакет от антикризисни мерки

В обединението се разисква извънредно огромен пакет от антикризисни ограничения, които ще влязат в действие от 1 юли с актуализацията на бюджета. Това съобщи общественият министър Георги Гьоков пред публицисти след присъединяване в деветия конгрес на КНСБ.

Министърът изясни, че от Българска социалистическа партия са предложили необлагаем най-малко, диференцирани ставки на продуктите от първа нужда, в това число и нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба, както и таван на цените.

По думите му, за огромна част от предложенията има схващане измежду съдружните сътрудници. Такова липсва за необлагаемия най-малко и тавана на цените, изясни той.

" Една от антикризисните ограничения е замяната на covid-добавката за пенсионерите с инфлационна. Обсъжда се и 10% нарастване на пенсиите по " швейцарското предписание ", разясни Гьоков.

" Искам да създадем преизчисление от 1 октомври на всички пенсии ", разяснява общественият министър, като уточни, че задачата е да се заличат разликите в размера на старите и новите пенсии. Според него по този въпрос има схващане от съдружните сътрудници, само че не и от министерството на финансите поради това, че са нужни " извънредно доста средства ". По думите на министъра, предварителните сметки демонстрират, че за това са нужни 5 милиарда лв..

Попитан за положението на Сребърния фонд, Гьоков отговори: " Сребърният фонд се усилва и е постоянен ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР