В коалиция ще участва най-вероятно на местния вот тази година

...
В коалиция ще участва най-вероятно на местния вот тази година
Коментари Харесай

ВМРО ще изчака решението на прокуратурата за признанията на Чингарова за фалшификация на изборите в Пловдив през 2015

В коалиция ще взе участие най-вероятно на локалния избор тази година Вътрешна македонска революционна организация, разгласи водачът на партията в Пловдив и общински консултант Владимир Кисьов. Очакванията са номинацията на воеводите за кмет да стане ясна през летните месеци.

„ Има много положителни локални партии, които са посочили че са виновни. Ще търсим тъкмо тях, с цел да създадем една обща стратегия. Готови сме на диалози с всички, само че не и на безпринципни обединения “, разяснява Кисьов.

По думите му, кметът на втория по величина град би трябвало да е равно отдалечена персона от партийните структури, с цел да не робува на избрани ползи.

Кисьов е сигурен, че идващият градоначалник на Пловдив няма да е от ГЕРБ.

Вътрешна македонска революционна организация ще направи лична инспекция за какво се стигна до изгубване на 12,5 милиона лв. за изграждане на ново учебно заведение в „ Западен “

По отношение на локалните избори от 2015-та година, за които към този момент някогашната председателка на ОИК Пловдив Деница Чингарова съобщи, че са манипулирани в интерес на ГЕРБ, воеводите ще изчакат решението на прокуратурата и тогава ще вземат решение какво да вършат.

Припомням, че Централната изборна комисия също бе сезирана за обявата на Чингарова. На 9 май тя разгласи във фейсбук, че е била „ принудена със опасност към децата си да фалшифицира изборите през 2015 година в интерес на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев “.

Деница Чингарова оглавяваше Общинската изборна комисия от квотата на ГЕРБ. На тези избори точно Тотев беше определен за кмет на Пловдив за втори мандат с към 1% разлика пред другия претендент Славчо Атанасов.

От своя страна Иван Тотев съобщи, че ще съди Чингарова за уронване на авторитет.

„ Много е забавно държанието на господин Тотев, който знае, че в никакъв случай не е печелил избори! “, реагира незабавно юрист Чингарова.

Районната прокуратура разпореди инспекция по случая на отдел „ Криминална полиция “ в Пловдив с оглед осъществено закононарушение за насила посредством заплашване или корист с власт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР