В ключовия югоизточен украински град Мариупол на Азовско море е

...
В ключовия югоизточен украински град Мариупол на Азовско море е
Коментари Харесай

Руските сили се свързаха със съюзници на сепаратистите в ключова крайбрежна територия

В основния югоизточен украински град Мариупол на Азовско море е прекратено електрозахранването след офанзиви от настъпващите съветски сили.

Руските войски и промосковските бунтовници са се срещнали в основен район по крайбрежието на Азовско море в Източна Украйна, заяви във вторник представител на Министерството на защитата.

Руските войски анексираха Кримския полуостров през 2014 година и употребяват района за набези от четвъртък, когато Москва стартира нашествието си против Украйна.

Бунтовниците са се " включили към военните елементи на Въоръжените сили на Руската федерация, които поеха контрола над районите на Украйна по крайбрежието на Азовско море ", съобщи Игор Конашенков в изказване.

Прокремълските сепаратистки бойци в Източна Украйна се изтласкват на запад в границите на офанзивата. По-рано във вторник чиновник на защитата в сепаратисткия Донецки район съобщи, че силите имат намерение да обкръжат основен пристанищен град, разделящ анексирания полуостров и бунтовническата територия.

В основния югоизточен украински град Мариупол на Азовско море е прекратено електрозахранването след офанзиви от настъпващите съветски сили, съобщи по-рано денем ръководителят на района Павло Кириленко.

Конашенков съобщи, че във вторник " съветската войска е нанесла удари с високоточни оръжия с огромен обхват откъм морето ", без да прецизира региона, към който са ориентирани ударите.

Той сподели, че " две летища и три радара за противовъздушна защита са били изумени " в Украйна, като добави, че не е била наранена гражданска инфраструктура. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

/
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР