В ключов мач от 4-ия кръг на Югозападната Трета лига

...
В ключов мач от 4-ия кръг на Югозападната Трета лига
Коментари Харесай

Миньор продължава с победите, Вихрен допусна гол и загуби първи точки

В основен мач от 4-ия кръг на Югозападната Трета лига Ботев Ихтиман измъкна скъпоценна точка от водача преди този кръг Вихрен Сандански. Момчетата на Валери Свиленов демонстрираха предпочитание и хъс за победа, само че съумяха да стигнат единствено до 1 точка.

Първо Кристиян Петров се разписа в 52-ата минута на срещата, само че Вихрен изравни единствено 10 минути по-късно. В състава на гостите от Сандански личаха имената на Иван Иванов, Даниел Златков, Александър Якимов, Атанас Чепилов, само че макар напъните на момчетата на Здравко Лазаров стигнаха единствено до точката.

Срещата, която се изигра на стадиона в Долна баня, заради ремонтни действия в Ихтиман предложи първокласен футбол. Ботев пропусна през първата част на няколко пъти да огорчи вратата на Мюмюнов, само че футболистите по този начин и не стигнаха до гол. Едно от най-хубавите положения беше основано от Влади Бахъров, който стреля от границата на наказателното поле, само че Мюмюнов избави.

През втората част след неточност на Иван Иванов Ботев откри резултата. Асистенция на Кристиян Димитров разреши на Кристиян Петров да се разпише в 52-ата минута, което хвърли в възторг почитателите на домакините.

Вихрен стигна до попадение единствено 10 минути по-късно, а до края на дуела и двата отбора имаха опция да завоюват трите точки, само че като че ли закономерно се стигна до крайното 1:1. Така Ботев взе точка, вкара първи гол във вратата на санданчани и към този момент има 2 точки в актива си. Вихрен е втори с 10, като за първи път този сезон не завоюва дуел.

След края на дуела наставникът на Ботев Валери Свиленов разяснява, че точката е закономерна и разузнаването преди дуела е дало своя резултат.

"Футболистите се раздадоха до краен лимит, извършиха всички тактически инструкции и закономерно взехме точка. Вихрен са класен тим, играха доста добре и заслужават поздравления ", съобщи треньорът на Ботев след мача.

В различен дуел от този кръг Миньор победи Перун Кресна с 5:0 и е убеден водач с 12 точки.

Резултатите от 4-ия кръг на Югозапад:

Рилски състезател Самоков - Банско 1:1
Ботев Ихтиман - Вихрен Сандански 1:1
Сливнишки воин Сливница - Чавдар Етрополе 3:2
Миньор Перник - Перун Кресна 5:0
Кюстендил - Пирин Разлог 0:1
Оборище Панагюрище - Спортист Своге 0:1
Беласица Петрич - Балкан Ботевград 3:2
Септември Симитли - Надежда Доброславци 2:2

Класиране след 4-ия кръг:
1. Миньор Перник 4 0 0 11:0 12 т.
2. Вихрен Сандански 3 1 0 8:1 10 т.
3. Сливнишки воин Сливница 3 0 1 8:5 9 т.
4. Оборище Панагюрище 2 1 1 6:2 7 т.
5. Кюстендил 2 1 1 5:4 7 т.
6. Спортист Своге 2 0 2 6:7 6 т.
-----------------------------------
16. Балкан Ботевград 0 1 3 4:10 1 т.
17. Марек Дупница 0 1 2 4:10 1 т.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР