В клоновете на “Български пощи в малките населени места ще

...
В клоновете на “Български пощи в малките населени места ще
Коментари Харесай

Мерят ни кръвното в пощата

В клоновете на “Български пощи ” в дребните обитаеми места ще вършат примитивен медицински обзор, да вземем за пример премерване на кръвно налягане и температура, след което чувстващите неразположение ще се свързват онлайн от пощата с доктор от огромния град, който да им даде здравни препоръки.
Това е единствено една от новите функционалности на пощите, за които чиновниците им ще преминат в допълнение образование, а планът е заложен в Националния проект за възобновяване и резистентност.
Телемедицинските услуги, както са заложени в Плана, ще са факт до 2026 година В пощите ще можем още да сменяме документите си за идентичност, както и да зареждаме електрически коли на инсталирани за задачата станции.

За да стане факт това обаче би трябвало да бъдат преодолени редица опасности за осъществяването на Плана, които могат да доведат до липса на финансиране и надлежно несъблюдение на заложените планове, обясниха от Института за пазарна стопанска система (ИПИ).

Сред най-големите трудности за осъществяване на Плана са политически и административни опасности – политическата неустойчивост, честите избори, невъзможността да се сформира постоянен кабинет, забавяне при приемане на нормативни актове, неналичието на потенциал в администрацията, проблеми при обмисляне и осъществяване на публични поръчки и даже бойкот на избрани промени от страна на служителите.

Проектните опасности, които могат да попречат на осъществяването на Плана, са забавяне в подготовката на публичните поръчки, неналичието на задоволителен брой претенденти и реализатори, компликация за намиране на частно съфинансиране, отрицателно мнение на заинтригувани страни, липса на подпомагане, усложнение в идентифициране и обосноваване на задоволителен брой клиенти/бенефициенти на плануваните услуги.
Повечето от тях обаче ИПИ прави оценка като междинни опасности.
Най-сериозният стопански риск е високата инфлация, която може да увеличи цените по цялата верига на доставки и оттова да трансформира към този момент контрактуваните планове в неизгодни за изпълнителите поради по-високите цена, както се случи и с подписаните през последните две години строителни договори.

Външните опасности като войната в Украйна, възможни банкрути на страни или банкови институции от Европейски Съюз все още оказват едва въздействие за осъществяване на Плана, показват от ИПИ.

Сред посочените опасности са неналичието на задоволително хора с потенциал, които да получат цифрови умения, недоразумение сред съседите за осъществяване на плановете за саниране, компликации и неясноти по отношение на осъществяването на ограниченията за възстановяване работата на незабавната помощ посредством промяна на системата на телефон 112 и доставката на въздушни линейки-хеликоптери.

Източник: Труд
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР