В клиниката по Урология на МБАЛ “Света Анна - Варна

...
В клиниката по Урология на МБАЛ “Света Анна - Варна
Коментари Харесай

Модерна техника издига на ново ниво грижата за пациентите в Урологията на МБАЛ “Света Анна - Варна”

В клиниката по Урология на МБАЛ “Света Анна - Варна ” през днешния ден бяха показани два нови апарата, които издигат на ново равнище грижата за пациентите. Това са нов лазер за разтрошаване на камъни в пикочопровода и бъбрека и нов уред за биполярна резекция на простатата.

Новият лазерен арарат е закупен за потребностите на профилираната клиника в МБАЛ “Света Анна - Варна ” от Община Варна. Модерният лазер улеснява съществено работата на медиците, разрушава камъните на доста дребни части и свежда до най-малко контузията при пациентите. „ Досега работихме с пневматичен уред, който създаваше условия за странични резултати и затруднения. Сега пациентът на втория ден може да си е у дома “, изясни пред репортерите доцент доктор Тошо Ганев, началник на клиниката. Той добави и нещо доста значимо – след придобиването на апарата Урологията във МБАЛ “Света Анна – Варна ” ще предлага освен най-съвременния, само че може би и най-евтиния метод за справяне с камъните в пикочопровода и бъбрека.

Апаратът за биполярна резекция на простатата пък разрешава осъществяване на ендоскопски, лапароскопски и отворени интервенции.

Всеки месец в клиниката по урология на МБАЛ “Света Анна - Варна ” се правят сред 60 и 100 интервенции от сходно естество. Общият брой на хирургичните интервенции месечно в клиниката са по към 200. Доц. доктор Тошо Ганев разкри също, че като цяло 40 % от всички пациенти в нея страдат от камъни в пикочопровода и бъбрека.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР