В класически футболен сблъсък Ботев Пловдив приема Левски. Над 10

...
В класически футболен сблъсък Ботев Пловдив приема Левски. Над 10
Коментари Харесай

Ботев Пд приема Левски в дербито на 11-ия кръг във футболната Първа лига

В типичен футболен конфликт Ботев Пловдив приема Левски. Над 10 000 фенове се чакат на стадион " Христо Ботев ". Мачът е с начален час 20:00. Главен съдия на срещата е Никола Попов.

И двата тима се намират в топ 4 - Левски е на втора позиция с еднакъв брой точки с Лудогорец, а Ботев Пловдив е с 6 точки по-малко, само че и с мач по-малко от " сините ".

Победа за Левски ще значи и сериозна преднина пред " канарчетата ", до момента в който триумф на " жълто-черните " ще ги вкара в борбата за топ 3.

Ключова фигура за Ботев е Ивелин Попов, от който значително зависи представянето на тима.

В мача присъединяване няма да вземе Фабио Лима, който към момента не е във футболна кондиция. Карлос Охене се завръща в игра.



Станислав Генчев е някогашен треньор на Ботев, като бе отпред на пловдивския отбор сред 8 юни 2023 и 22 август 2023, когато обаче записа единствено шест мача. Той бе сменен от Душан Керкез. Босненецът е треньор на Ботев и до през днешния ден, а съгласно Генчев това е огромен плюс за пловдивчани.

За последно двата тима се срещнаха преди година, когато на " Георги Аспарухов " мачът приключи 1:1. Тогава головете означиха Цунами за Левски и Антоан Бароан за Ботев.

Днес по обяд Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи излезе със известие по отношение на промени в придвижването към стадион " Христо ботев ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР