В китайския град Чжучжоу се появи първия в света трамвай,

...
В китайския град Чжучжоу се появи първия в света трамвай,
Коментари Харесай

Бъдещето пристигна! Пуснаха първия в света трамвай без релси, който ще се движи по асфалтирани пътища

В китайския град Чжучжоу се появи първия в света трамвай, който може да се придвижва в града като рейс. Машината ще развива оптималната скорост от 70 км/ч и ще побира от 300 до 500 души. ART (Autonous Rail Rapid Transit) наподобява като нещо приблизително сред трен и рейс. Футуристичният трамвай има гумени колела вместо стоманени колела и по тази причина може да се придвижва по нормални градски пътища, като освен това може да поправя маршрута си благодарение на навигатор и специфични сензори.



Дължината на новия тип превоз е 30 метра, което разрешава да се слагат три вагона за към 500 души. ART е изцяло електрически и би трябвало от време на време да се зарежда. Зареждане за 10 минути разрешава да се движи 25 километра.



Вътрешността на транспортното средство е просторна и е оборудвана със седящи места и е комфортно също по този начин и за хора с колички и багаж. Трамваят ще се движи съвсем тихо, без да основава спомагателен звук по китайските пътища.



Според думите на първите поданици на китайския град, които са съумели да се повозят на ART, чувството е като че ли се возят на наземно метро.



Новият тип трамвай се възнамерява да стартира да транспортира всекидневно пасажери в провинция Хунан още при започване на идната 2018 година. Властите твърдят, че пътуването с него ще бъде изцяло гратис.

Превод и редакция: БЛИЦ









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР