В китайската атомна електроцентрала Тайшан, намираща се в провинция Гуандун,

...
В китайската атомна електроцентрала Тайшан, намираща се в провинция Гуандун,
Коментари Харесай

Авария в Китайска АЕЦ, твърдят, че няма изтичане н радиация

В китайската атомна електроцентрала " Тайшан ", намираща се в провинция Гуандун, покрай Хонконг, има пет развалени нуклеарни горивни пръта в един от реакторите, само че няма приключване на радиация, оповестиха през днешния ден китайските управляващи, представени от Асошийтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е първият формален коментар за случая, провокирал паника за сигурността на централата.

Нивата на радиация се повишиха в Първи реактор на АЕЦ " Тайшан ", само че защитните бариери се задействаха, както е планувано, и предотвратиха нейното приключване, заяви китайското министерство на опазването на околната среда.

Властите в Хонконг споделиха, че наблюдават обстановката в централата и са отправили питане към чиновници в провинция Гуандун за детайлности към случая, откакто френският съсобственик на АЕЦ " Тайшан ", компанията Е Де Еф (EDF), заяви в понеделник за струпване на инертни газове в реактора.

Експерти разясниха, че хипотетичната щета на нуклеарни горивни пръти и приключване на инертни газове се получава при процеса на нуклеарно разделяне.

Инертни газове като ксенон и криптон са вторични артикули на нуклеарното разделяне, дружно с частици цезий, стронций и други радиоактивни детайли.

" Няма проблем с приключване на радиация в околната среда ", уточни китайското министерство на опазването на околната среда. То добави, че равнищата на радиация в охладителната течност на реактора са се повишили, само че са останали в " допустимите правила ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР