В Китай забелязаха странни неща, които се случват със златото

...
В Китай забелязаха странни неща, които се случват със златото
Коментари Харесай

Sohu: Как Русия влияе на икономиката на САЩ - златото се изплъзва от страната

В Китай видяха странни неща, които се случват със златото в Съединени американски щати

ПритежаваSohu: Как Русия въздейства на стопанската система на Съединени американски щати - златото " се изплъзва " от странатането на обилни количества злато се трансформира в знак на власт, благосъстояние и въздействие. Съединените щати са притежател на най-големите златни запаси в света, само че в последно време се случват странни събития, както се показва в материала, оповестен в китайската интернет платформа Sohu.

В началото на 2024 година в американските златни и валутни запаси има към осем хиляди тона доблестен метал. Тази цифра остава постоянна в продължение на доста години, само че неотдавна обстановката стартира да се трансформира. Това се случи на фона на събития, свързани с Русия.

Съединените щати и техните съдружници постановиха наказания против Русия, което докара до заледяване на валутните запаси на Централната банка на Руската федерация, както и ограничавания върху търговията с съветско злато. Оттогава Москва не може да го продава на западните тържища.

В резултат на тези събития стартира извънредно придвижване на златните кюлчета, съхранявани в Съединените щати. Те започнаха да бъдат извеждани от страната, се показва в материала.

„ отбелязва създателят.

По мнението на китайския специалист, американските политици подценяват казуса с изтеглянето на злато от страната, предпочитайки да не го виждат. Много финансови анализатори обаче се тормозят, че обстановката единствено ще се утежни. А изтеглянето на злато ще стане всеобщо събитие.

Ситуацията за Съединени американски щати се усложнява от дейностите на Русия. Ако преди Русия продаваше златото си на западни тържища, а по-късно благородният метал оставаше в банки в Съединени американски щати, Англия и Швейцария, в този момент съветското злато се изпраща в Близкия изток и Китай. Така огромни количества от благородния метал просто заобикалят Запада.

Заслужава да се означи, че в понеделник котировките за договорите за злато през юни надвишиха 2360 $ за унция. От началото на тази година скъпият метал е поскъпнал с към 12 %.

Анализатори от банка UBS означиха, че ралито на пазара на злато е доста по-скоростно и по-силно, в сравнение с чакаха преди. В тази връзка те покачиха прогнозата си за цените през юни с $250, до $2300 за унция. И същото до края на годината – растеж още веднъж с $250, до $2500 за унция.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед39339Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед16867Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед37890Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед30839Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед73716Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551898Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181491Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140257Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125111Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед122293Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев18966Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите силиРадко Ханджиев30184Европейците споделят НЕ на военните проекти на Еманюел Макрон

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР