В Китай за 10 дни построиха болница, а в България

...
В Китай за 10 дни построиха болница, а в България
Коментари Харесай

ДБ: 7 неща, които правителството не свърши за 8 месеца

В Китай за 10 дни построиха болница, а в България държавно управление то проспа 8 месеца, с цел да приготви здравната система за есенната Коронавирус вълна. Всички обещания на премиера Борисов от пролетта, когато уверяваше всички, че му е нужно време, с цел да се приспособява здравната система се оказаха кьорфишек.

Цяло лято Борисов обикаляше с джипката и показваше асфалт (който до 2 година нормално се разпада, поради некачествено изграждане), уединен или в компанията на администрацията на някоя гербаджийска община. Цяло лято Борисов се криеше от жителите и опитваше всевъзможни фокуси и пируети, с цел да не подаде оставка.

Резултатът от 8 месеца безучастие виждаме през днешния ден - претъпкани лечебни заведения, непълен брой коли за спешна помощ, липса на медици, несъответстващи и неаргументирани ограничения за справяне с рецесията, коли за спешна помощ обикалящи с часове здравни заведения, до момента в който лекари се молят от болница на болница да одобряват пациента.

За тези 8 месеца можеше:

1. В огромна степен да се електронизира опазването на здравето, с цел да се понижи контактът на лекари с заболели, да се спести посещаване в лечебните заведения на здрави хора и да влезе този развой в 21 век.

2. Да се обезпечат задоволително коли за спешна помощ, по този начин както се откриха пари за нови коли на НСО, да вземем за пример.

3. Да се реорганизира здравната система, с цел да не се изпитва дефицит на кревати (поне).

4. Да се вкарат тласъци за компаниите чиновниците им да работят от вкъщи си (там, където е възможно).

5. Да се употребяват опциите на най-малко едно от софтуерните приложения, които бяха създадени. Днес те не се употребяват от никой, тъй като страната не направи нищо, с цел да влязат в приложимост.

6. Държавата да употребява подарените ѝ от IT компаниите 15 000 програмистки часа за електронно опазване на здравето.

7. Вместо прокуратурата да преследва проф. Асена Стоименова, страната да синхронизира с аптеките и да се обезпечат задоволително ваксини против грип за този сезон. Тази година ваксини няма.

Нито едно от гореизброените не е асфалт, нито пък от него елементарно се краде. Това е повода тези стъпки да не бъдат изпълнени, а от министрите в държавно управление то да чуваме все по-нелепи оправдания.

8 пропилени месеци, които през днешния ден костват човешки животи. Пълен неуспех на Борисов и държавно управление то, които днес  опитват да си измият ръцете с лекарите, които поемат действителният товар от тази рецесия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР