В Китай, в окръг Ин, провинция Шанси, по време на

...
В Китай, в окръг Ин, провинция Шанси, по време на
Коментари Харесай

Откриха зъб на Буда в китайска пагода. Стана обаче още по-странно - оказа се на 3 милиарда години!

В Китай, в окръг Ин, провинция Шанси, по време на ремонт на най-високата дървена пагода, издигната преди съвсем хилядолетие, били ненадейно открити два зъба, които съгласно преданието са принадлежали на Буда Шакямуни, живял през VI-V в. преди новата епоха. В света до момента са известни единствено седем сходни паметни зъба на великия нравствен преподавател на будистите.



Но когато учените почнали да изследват находката (зъбите били изследвани в белгийския град Антверпен), те били безусловно шокирани, откакто в един от тях разкрили съществуване на сарир - загадъчно вещество с извънземен генезис. Същото вещество е било откривано и по-рано в пепелта на кремирани будистки духовни учители, въпросният детайл не гори и се резервира без значение на каква температура е подложен. Да се сътвори сарир и с най-съвремените технологии е невероятно. Но по какъв начин се е появил на Земята в дълбока античност?



С помощта на инфрачервено проучване учените определили, че сарирът, както диамантите, се състои главно от въглеводород с известни примеси на сяра, антимон, цинк и телур. Веществото явно е с неестествен генезис.

Сарирът, открит в зъбите на Буда Шакямуни, порази откривателите освен със своите свръхестествени свойства. Възрастта на това вещество, както дефинираха те, е не по-малко от 3 милиарда години. А когато учените нараснали благодарение на микроскоп парченце сарир няколко хиляди пъти, забелязали на него и рисунка на Буда: една огромна фигура, обкръжена от четири по-малки.

Изследователите са в неразбиране: от кое място е допустимо това да е пристигнало на Земята? И главно - за какво точно будистка реликва съдържа този сарир, какво значи това и какви свойства, незнайни на земната просвета той има?

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР