В Китай се провежда трети стадий на клинични изпитания на

...
В Китай се провежда трети стадий на клинични изпитания на
Коментари Харесай

Пет ваксини в Китай са в трети стадий на клинични изпитания

В Китай се организира трети етап на клинични тествания на пет ваксини против ковид, създадени от китайски експерти, заяви представителят на външното министерство Чжао Лицзян, представен от ТАСС.

От момента на експлоадирането на епидемията от ковид китайското държавно управление утвърди пет софтуерни метода към създаване на средства против тази зараза. Става дума за инактивирани (убити), рекомбинантни препарати, ваксини на основата на аденовирусен вектор, на основата на атенюирани (отслабени) грипни вируси, а също на нуклеинови киселини ", сподели Чжао Лицзян по телевизионния канал Си Джи Ти Ен. Той добави, че " Китай разполага с пет ваксини против ковид, които сега минават трета фаза на клинични тествания в ОАЕ, Бразилия, Пакистан, Перу и други страни ".

Говорителят означи, че " след завършването на проучванията и разработките китайските ваксини ще бъдат допустимо най-бързо включени в листата за продажби, който се контролира от механизма COVAX (Ковакс) и с това ще внесе своя принос за достъпността на препаратите и снабдяването с тях на разрастващите се страни в света ".

Миналия месец представителят на китайското министерство на науката и техниката Тян Баого заяви, че китайски експерти организират клинични тествания на 13 ваксини против коронавирусна зараза, като 4 от тях са в трети етап на тествания.

Ковакс е интернационален механизъм, основан от Световната здравна организация взаимно с Глобалния алианс по имунизациите и имунизациите и Коалицията за нововъведения в региона на готовността за епидемии. Той е основан за да се подсигурява заслужено систематизиране сред всички страни в света на имунизациите против ковид. В рамките на този механизъм до края на 2021 година би трябвало да бъдат създадени и отмерено разпределени 2 милиарда дози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР