В Китай се опасяват, че политиката на администрацията на президента

...
В Китай се опасяват, че политиката на администрацията на президента
Коментари Харесай

Разобличението на века: появяват се доказателства, че Америка се готви за Трета световна война

В Китай се притесняват, че политиката на администрацията на президента на Съединени американски щати ще докара до началото на международна война в близко бъдеще. Страховете са толкоз мощни, че се изливат в формалната преса.

Китайски публицисти разобличават Съединени американски щати - и това не е рутинна вест, даже единствено тъй като тематиката на разобличаването не е следващата измама, даже и да е огромна, като при " Северен поток ". И не е провокация на нова местна война, даже доста огромна, каквато може да възникне, когато Тайван се върне в родното си пристанище. Дори не е и машинация с необезпечени финансови отговорности. Няма даже точна информация, че коронавирусът е основан в Съединените щати и е употребен особено за ограничение на международната стопанска система като цяло и китайската стопанска система в частност.

Не, този път тематиката на експозицията е в действителност международна и изцяло дава отговор на името на главния китайски експортен информативен артикул - The Global Times. Съединените щати са упрекнати, че тази суперсила без съмнение приготвя ни повече, ни по-малко от същинска международна война. Не метафорична, не хибридна, не „ прокси “ – елементарна международна война. Третата и последната.

Цифри и обстоятелства

Разбира се, в ревюто става дума за косвени доказателства, само че доста съществени. В публикация с присъщото заглавие „ Светът би трябвало да внимава, когато американските търговци на оръжие се смеят “ китайски публицисти показват, че с цел да се реши „ какъв брой огромен е рискът от война в света, би трябвало единствено да се огледа общото количество на разноските за американски оръжия сега. "

Администрацията на Байдън преди малко разгласява бюджета на военните разноски на Съединени американски щати за 2023 година Предполага се, че ще похарчи минимум 842 милиарда $. За да се разбере какъв брой огромна е тази сума, задоволително е да се уточни, че Китай - макар обстоятелството, че сега, като се вземе поради паритетът на покупателната дарба, стопанската система му към този момент е по-голяма от американската - харчи 4 пъти по-малко за оръжия.

Основната разлика е, че Китай води отбранителна политика, - споделят китайските публицисти, показвайки за какво би трябвало да се притесняваме от разноските на Съединени американски щати за оръжия

Те обаче не се лимитират до това.

Голяма част от бюджета на администрацията на Байдън ще бъде изразходван за създаване на нови оръжия и военни технологии, изключително нападателни и точно насочвани оръжия за предпазен удар, обезпечаване на водачество в оръжията на Съединени американски щати и посрещане на потребностите от експорт.

Защо и защо

Смисълът на тази политика е доста елементарен: по думите на специалистите, Съединени американски щати нямат метод да подтикват стопанската система си и да реализират стопански напредък по различен метод, с изключение на като влагат във военната промишленост. По данни на китайски откриватели, това е справедлива нужда на американската стопанска система и политика:

Независимо кой е в Белия дом, тази обстановка надали ще се промени. Военно-промишленият комплекс се преглежда като съществена част от американската политика и доста повече - като " дойна крава " за огромния бизнес на американската империя.

Това много елементарно се поддържа от обстоятелствата: повече от 40 % от световния експорт на оръжия идва от Съединени американски щати, като продажбите на американско военно съоръжение на непознати държавни управления са се нараснали с 49 % до 205,6 милиарда $ през последната фискална година.

Това не беше упоменато в китайската преса, само че е ясно, че повече от забележителна част от растежа на износа на оръжие от Съединените щати се дължи на поддръжката на украинските въоръжени сили. Този образец единствено демонстрира, че вложението в оръжия е метод за възкръсване на американската стопанска система и то с американски пари, тъй като надали е допустимо да се чака съответно възнаграждение от Украйна.

Активният експорт на оръжие обаче е вероятен единствено в един случай - в случай че това оръжие стреля, употребява се. Статистиката на военните спорове удостоверява това. От 46 въоръжени спора, протичащи в света през днешния ден, в 34 употребяват американски оръжия, според данните на Global Times.

Съединени американски щати считат, че тъкмо подобен е тяхният международен ред, иронизират китайски публицисти.

Какво от това?

Иронията е доста хубаво нещо, само че от време на време анализът би трябвало да се прави с хладна глава. Ако увеличението на производството и износа на оръжие е единственият останал метод за подкрепяне на стопанската система, и то не на коя да е, а на първата стопанска система в света, това значи в полза на този експорт да се разпалват войни по света.

Ако войните се разпалват по целия свят, тогава в тях неизбежно ще бъдат въвлечени страни, които имат съществени въоръжени сили и оръжия за всеобщо заличаване. Днес измежду тези страни са минимум Русия, водеща СВO в Украйна, Иран, който е замесен в борба с Израел. Китай също е на крачка от огромен въоръжен спор.

Лесно се вижда, че приказваме за три - четири нуклеарни сили - без да броим самите Съединени американски щати. Това значи, че американската политика за избавяне на стопанската система посредством увеличение на военното произвеждане в действителност действително, без всевъзможни метафори е и най-бързия път към международната война.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР