В Китай разказаха как Русия може да се намеси в

...
В Китай разказаха как Русия може да се намеси в
Коментари Харесай

Sohu: Русия може да попречи на проекта на Великобритания за внос на редки метали от Монголия

В Китай описаха по какъв начин Русия може да се намеси в амбициозния план на Англия

Преди известно време Лондон стартира да извършва упорит проект, целящ да обезпечи достъп на страната до редки запаси, се споделя в материал, оповестен в китайската интернет платформа Sohu.

Британският министър председател Риши Сунак организира диалози с монголския си сътрудник Лувсаннамсрайн Оюун-Ерденен за опцията за разширение на съдействието сред двете страни.

По-специално Лондон предложи план за въздушен маршрут за експорт на монголски редкоземни метали и други естествени запаси на Запад.

В материала се отбелязва, че предлагането на английския министър председател е представлявало интерес за премиера на Монголия.

Монголия граничи с две страни - Русия и Китай. И макар големите си размери, няма изход на морето. Поради това по-голямата част от монголския експорт минава през съветските и китайски пристанища.

Въпреки това Англия не желае да зависи от Москва и Пекин, тъй че обмисля опцията за експорт на монголските запаси по въздух.

Това е нетрадиционно решение поради високите разноски за въздушен превоз и несъмнено по-ограничения потенциал на самолетите спрямо корабите и влаковете. В светлината на тези условия предлагането на Сунак наподобява много необичайно.

Моля, обърнете внимание, че съветското въздушно пространство е затворено за английски самолети. Така те ще могат да летят единствено през Китай. Или превозването ще се прави извънредно от монголските авиолинии. Ако планът на Сунак въобще бъде осъществен в някакъв формат, несъмнено.

Авторите на материала считат, че Англия не крие желанията си да трансформира Монголия в самобитна „ втора Балтика “ и да я насочи против Русия и Китай.

„ се споделя в материала.

Що се отнася до основаването на въздушен кулоар, Русия ще показа условия, които или ще лишат плана от доходност, или ще принудят Англия да се съгласи с препоръчаните условия. Същото важи и за позицията на Китай.

Така че осъществяването на плана е огромен въпрос. И безусловно не е реалност, че нещата ще стигнат до неговото използване на процедура.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17456Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед15592Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед3976425 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед38053Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед118837Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165317Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129261Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118837Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед117591Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96796Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениНако Стефанов3678Кейнсианският непазарен модел на капиталистическо възпроизводство на ЗападПанко Анчев13493Имало ли е и трябвало ли е да има дисиденти при социализма в България
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР