В Китай бе пуснат в продажба електрическият автомобил electricKar K5,

...
В Китай бе пуснат в продажба електрическият автомобил electricKar K5,
Коментари Харесай

Започнаха продажбите на най-евтиния електромобил в света - 800 вата мощност и 66 км пробег само за $2100

В Китай бе пуснат в продажба електрическият автомобил electricKar K5, претендиращ за най-евтиния в света – той коства 2100 $. Това понастоящем е една в действителност преференциална покупка, която обаче надали ще помогне на китайската автомобилна промишленост да разклати земята под краката на огромните съперници като Tesla.

Характеристиките на electricKar K5 ненапълно внасят подозрения по отношение на правото му да се назовава електрически автомобил – в доста връзки той по-вероятно подхожда на категорията ATV. Независимо от това, този автомобил е заслужен съперник на дребните европейци като Citroën Ami (6900 евро) или да вземем за пример Freze Nikrob (9 999 евро).

Моделът, прочут още като K5M-2500, се създава от Regal Raptor Motors, прочут със своите решения за електрически превоз. Към момента, електрическият автомобил към този момент се продава в китайския Alibaba и е малко по-скъп от iPhone 12 Pro Max с 512 GB памет – цената на последния в Китай е към 1850 $. Между другото, при покупката на електрическия автомобил на едро, по 10 копия да вземем за пример, цената на всеки ще бъде даже по-евтина от смарт телефона на Apple – един брой ще коства 1800 $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР