В Кипър започна възстановяването на щетите от силните дъждове и

...
В Кипър започна възстановяването на щетите от силните дъждове и
Коментари Харесай

Кипър се възстановява от силните дъждове и бури

В Кипър стартира възобновяване на вредите от мощните дъждове и стихии в понеделник. Най-тежко продължава да е ситуацията в крайбрежния град Ларнака.

Над 250 000 кубически метра вода са изпомпани в понеделник в Ларнака, заяви кметът на града Андреас Вирас. Много къщи и дворове са цялостни с вода. За разчистването на потърпевшите региони през днешния ден оказват помощ екипи на противопожарната работа и Гражданска отбрана, предава БНР.

Ларнака пострада и при наводнения през 2014 година и 2016 година През последните 5 години над 15 млн. евро са изразходвани за планове против наводнения в Ларнака, само че завършването им е забавено поради продължаващи археологически изследвания в региона, сподели кметът Вирас.

Противопожарната работа е реагирала през вчерашния ден на над 125 сигнала поради неприятното време – за изпомпване на вода от парцели, евакуиране на транспортни средства, избавяне на хора, които са били блокирани в колите, оповестиха от пресцентъра й.

Все още има затворени пътища, затрупани с тиня.

Днес обстановката е по-добра, само че се чакат превалявания и гръмотевични стихии да обиден западното и северното крайбрежие.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР