В Кипър ще бъдат инсталирани 125 интелигентни светофара като част

...
В Кипър ще бъдат инсталирани 125 интелигентни светофара като част
Коментари Харесай

125 „умни“ светофара ще намаляват задръстванията в Кипър

В Кипър ще бъдат конфигурирани 125 интелигентни светофара като част от новата система за надзор на трафика, посредством които се цели да се усъвършенства пътното придвижване и да се понижат тапите. Проектът, който е с дълготрайност 2 години, е на стойност 6 млн. евро и се съфинансира от Европейски Съюз.

Министерството на превоза афишира до дни тръжната процедура за обезпечаване на новите интелигентни системи за ръководство на трафика, заяви през вчерашния ден транспортният министър Янис Карусос.

Интелигентните устройства за светлинна сигнализация ще бъдат ситуирани на основни за трафика места – 80 в столицата Никозия и 45 във втория по величина град Лимасол.

Точките, които са избрани взаимно от транспортното министерство и полицията, ще бъдат следени посредством датчици и изкуствен интелект, и въз основата на получаваните данни „ цифровите регулировчици “ ще дават верния приоритет за придвижване, изясни министър Карусос.

Използването на актуалните технологии и „ умните “ светофари ще способства за възстановяване на трафика с до 35%, уточни министърът.

Според специалистите посредством новите интелигентни транспортни системи времето за пътешестване ще се редуцира с 10-25%, разходът на гориво ще се понижи с до 10%, а замърсяващите излъчвания – с до 15%, като се усъвършенства качеството на живот.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР