В Кипър с още два месеца бе удължено субсидирането от

...
В Кипър с още два месеца бе удължено субсидирането от
Коментари Харесай

Кипър удължи с два месеца субсидирането заради скъпия ток

В Кипър с още два месеца бе удължено субсидирането от страната на част от разноските за ползване на електрическа енергия от семействата и бизнеса като мярка за поддръжката им поради високите енергийни цени. Това реши държавното управление на съвещанието си във вторник вечерта.

През януари и февруари следващата година потребителите в Кипър ще платят по-ниски сметки за ток, като в тях е включена употребяваната електрическа енергия през ноември и декември тази година.

Намалението е поради удължената с още два месеца мярка за поддръжка на популацията против повишаването на тока, като държавна дотация покрива част от разноските за ползване на електрическа енергия.

Схемата за енергийно подкрепяне обгръща битови, търговски и промишлени клиенти – към 450 000 семейства и над 111 000 предприятия.

Прогнозните разноски за новия период на използването й възлизат на 25 млн. евро, заяви държавната пресслужба.

Заради повишението на цените на електрическата енергия, горивото и торовете, държавното управление даде 500 000 евро в поддръжка на бранша за развъждане на цитрусови плодове.

Предприетите до момента от кабинета целеви ограничения за подкрепяне на уязвимите групи от популацията, семействата и бизнеса за справяне с инфлационния напън са на обща стойност 600 млн. евро.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР