В Кипър повече от 560 000 гласоподаватели избират между 14

...
В Кипър повече от 560 000 гласоподаватели избират между 14
Коментари Харесай

В Кипър гласуват за президент

В Кипър повече от 560 000 гласоподаватели избират сред 14 претенденти кой да стане идващият президент на страната. След 2 мандата и 10 години на власт Никос Анастасиадис няма право да се кандидатира повече. Но по един или различен метод той е обвързван с тримата съществени претенденти.

Никос Христодулидис, любимецът съгласно социологическите изследвания, беше представител и външен министър в държавните управления на Анастасиадис. Авероф Неофиту е ръководител на ръководещата Демократично обединяване. Той е правоприемник на Анастасиадис в управлението на партията.
Дипломатът Андреас Маврогианис беше назначен от Анастасиадис през 2013 година за договарящ от кипърската гръцка страна в разговора по Кипърския въпрос. Той остава на този пост 9 години - до май 2022 година

Докато кипърският въпрос, прочут като " гробището на дипломатите ", е преди всичко в политическия спор, рецесията с покачването разноски за живот след съветската инвазия в Украйна, е преди всичко в дневния ред на гласоподавателите.
Пряко ориентирани ограничения за данъчни облекчения за тези, които са изправени пред най-вече проблеми, за нашите уязвими сънародници. Второ, поддръжка за пенсионерите с ниски приходи. И на трето място, поради което се интересуваме и от устойчиви решения, е ускорение на зеления преход посредством съответни стратегии.
Никос Христодуидис, претендент за президент на Кипър

„ Първият приоритет е по-нататъшното развиване на кипърската стопанска система, с цел да се избегне рецесията. При стопанска система, която създава национално благосъстояние, задачата е обществена правдивост с поддръжка на уязвимите групи, само че и съществени данъчни облекчения за междинната класа “, заявява Авероф Неофиту.

„ Що се отнася до горивата, ще понижим налога върху добавената стойност, несъмнено, с утвърждението на Европейския съюз. Също по този начин ще окажем нужната поддръжка на нископлатените, на пенсионерите, на нашите младежи, с цел да могат да се оправят с провокациите на деня “, дава обещание Андреас Маврогианис.

Ако никой от 14-те претенденти не събере задоволително поддръжка, идната неделя - на 12 февруари - ще се организира втори тур на президентските избори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР