В Кипър пенсионери с ниски доходи ще могат да отидат

...
В Кипър пенсионери с ниски доходи ще могат да отидат
Коментари Харесай

Безплатни почивки за пенсионери с ниски доходи

В Кипър пенсионери с ниски приходи ще могат да отидат на отмора, изцяло заплатена от страната. Новата стратегия за субсидирана почивка е част от ограниченията за подкрепяне на уязвимите групи, както и за поддръжка на вътрешния туризъм.

Безплатна 4-дневна отмора (с три нощувки) в планинските курорти при цялостен интернат се дава на възрастните хора с ниски приходи, реши държавното управление.

Субсидираните ваканции стартират от 1 юни и ще продължат четири месеца, през юни-юли и септември-октомври.

От програмата могат да се възползват пенсионерите, които получават минималния обезпечен приход, както и тези, чийто годишен приход е до 15 500 евро (за еднолично домакинство) и до 20 000 евро (за семейства).

Изпълнението на проекта ще коства над 800 000 евро и ще обхване към 5200 души, споделиха от общественото министерство.

Целта е да се подкрепят пенсионерите с ниски приходи и да им се дават качествени услуги, като в същото време се поддържа и подтиква развиването на вътрешния туризъм в планинските региони.

В момента в Кипър в ход е още една държавна стратегия за субсидирана лятна отмора и даване на отдих на налични цени, която е ориентирана към всички непрекъснато живеещи в страната. Тя стартира от 1 май и продължава до края на юли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР