В Кипър от днес бензинът и дизелът поевтиняват, тъй като

...
В Кипър от днес бензинът и дизелът поевтиняват, тъй като
Коментари Харесай

Бензинът и дизелът вече ще са с по-ниски цени в Кипър

В Кипър от през днешния ден бензинът и дизелът поевтиняват, защото влиза в действие законът за понижаване на акциза върху горивата, който бе утвърден от Народното събрание на изключително съвещание през вчерашния ден следобяд. Промяната в данъчното облагане, която води до спад в цените на дребно в бензиностанциите, е антиинфлационна мярка в поддръжка на семействата и бизнеса, съобщи БНР.

От през днешния ден в идващите 4 месеца акцизът върху бензина и дизела ще бъде понижен с 8,33 цента на литър.

Акцизната ставка за мазута ще е по-ниска с 6,39 цента на литър и ще се ползва от 15 ноември до 31 март следващата година.

Фискалните разноски общо от двете данъчни промени се пресмятат на съвсем 26 млн. евро.

Намалението на акциза е една от 17 ограничения, утвърдени от държавното управление през октомври, за подкрепяне на потребителите поради високите цени.

С решението се възвръщат по-ниските данъчни ставки върху горивата, работили в продължение на 16 месеца, които бяха прекъснати от държавното управление от 1 юли.

Опозиционни партии, синдикати, потребителски организации, бизнесът упорстваха неведнъж за използване на мярката.

Заради скъпия бензин кипърските гърци всеобщо зареждат колите си в Северен Кипър, където при по-ниската цена на горивото и мощния спад на турската лира по отношение на еврото заплащат с една трета по-малко.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР