В Кипър от 1 януари е в сила нов план

...
В Кипър от 1 януари е в сила нов план
Коментари Харесай

Нов план за подпомагане на пенсионерите с ниски доходи в Кипър

В Кипър от 1 януари е в действие нов проект за подкрепяне на пенсионерите с ниски приходи. С него се усилва оптималната месечна помощ и се уголемява кръгът на получателите, тъй че да се подсигурява, че с общите си приходи всеки пенсионер ще е над прага на бедността.

Прилагането на новия проект подсигурява, че нито един пенсионер с ниски приходи няма да получава по-малко от 710 евро месечно, в случай че е самичък, и 1210 евро за двойка пенсионери, акцентира заместник-министърът на обществените грижи Анастасия Антуси.

С смяната от 1 януари доста се опростява процедурата за подаване на заявки, която стартира от през днешния ден, и се редуцират периодите за разглеждането им, изясни заместник-министърът.

На изискванията за приемане на целевите помощи дават отговор пенсионери с годишен брутен приход до 10 324 евро (за едночленно домакинство) и 15 486 евро (за домакинство от двама пенсионери). Техните банкови депозити не би трябвало да надвишават 100 000 евро.

Новият проект ще обхване още минимум 1200 души в допълнение към получаващите в този момент надбавки над 30 000 пенсионери,пояснява БНР.

За спомагателната помощ за обществено уязвимата група възрастни хора в бюджета за тази година са планувани над 94 млн. евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР