В Кипър местни и чуждестранни експерти обсъждат как постигането на

...
В Кипър местни и чуждестранни експерти обсъждат как постигането на
Коментари Харесай

`Експерти обсъждат в Кипър как климатичната неутралност на градовете може да подобри качеството на живот

В Кипър локални и задгранични специалисти разискват по какъв начин постигането на климатична индиферентност на градовете може да подобри качеството на живот на хората в тях. Това е тематиката на третия годишен конгрес „ Синият Лимасол “, който се организира през днешния ден в най-големия пристанищен град на острова.

Морската стопанска система, развиването на крайбрежните зони, корабоплаването са в центъра на полемиките на „ синята “ конференция.

Ще бъдат разисквани положителни практики и използването на нови технологии за декарбонизацията на крайбрежните градове, които да осигурят техния икономически растеж и стандарта на живот на жителите.

Екологичните и обществени стратегии за справяне с климатичните промени също са измежду тематиките на форума.

Експерти от Нидерландия и Израел ще показват опита на своите страни.

Форумът „ Синият Лимасол “ ще способства за оптималното потребление на капацитета на Средиземно море и изгодите, произлизащи от свързаната с него стопанска система, както и за устойчивото развиване на страната и района, сподели кметът на града-домакин Никос Николаидис.

Кипър има нараснали вероятности в региона на „ синята стопанска система “, които държавното управление слага в подтекста на тристранните партньорства със Съединени американски щати, Израел и Гърция, уточни президентът Никос Христодулидис.

Лимасол е един от 100-те града в Европейския съюз, които би трябвало да станат климатично неутрални до 2030 г.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР