В Кипър големите празнични събирания доведоха до регистрирания ръст на

...
В Кипър големите празнични събирания доведоха до регистрирания ръст на
Коментари Харесай

Празниците доведоха до ръст на заразените с Covid-19 в Кипър

В Кипър огромните празнични събирания доведоха до записания растеж на инфектираните с ковид през миналата седмица. Епидемичната обстановка и налагането на ограничения за пътешестване поради повишаването на случаите в Китай ще бъдат разисквани на среща във вторник на министъра на опазването на здравето Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния съвещателен комитет.

Кипър ще следва ограниченията и рекомендациите на Европейската комисия и европейските здравни органи за пътуващите до и от Китай.

Евентуални решения, които ще бъдат взети, ще включват PCR проби за пасажери, идващи от Китай, както и до потреблението на маски от всички идващи в Кипър по въздух, споделиха от здравното министерство.

Новите наложителни ограничения на летищата в страната ще бъдат разисквани на срещата във вторник на здравния министър с епидемиолозите и ще бъдат импортирани за утвърждение от държавното управление на съвещанието му в сряда, съобщи БНР.

Специфичният мутирал вариант на ковид, открит в Китай, е разпознат в Кипър през август 2022 година

Има риск новият, по-заразен вид на Омикрон, който доминира сега в Съединени американски щати, да се появи и на острова, защото циркулира към този момент в Западна Европа, уточни членът на Научния съвещателен комитет проф. Петрос Караянис.

Големите празнични трапези, празненства и приеми доведоха до растеж на инфектираните с ковид в Кипър и увеличението на случаите ще продължи през идната седмица, разясниха епидемиолози.

Броят на новите инфекции е постоянен, само че с висок % на категоричност, заяви здравното министерство. През миналата седмица в Кипър са регистрирани 3600 нови случая, които са 5,8% от направените проби. Леко се усилват и хоспитализациите.

Здравното министерство и специалистите още веднъж приканиха хората да се имунизират. Едва 27% от хората на 60-годишна възраст са с четвъртата доза, а за цялото население делът е единствено 7%.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР