В Кипър до края на президентските избори през февруари се

...
В Кипър до края на президентските избори през февруари се
Коментари Харесай

Кипър затяга фискалната дисциплина до президентските избори през февруари

В Кипър до края на президентските избори през февруари се замразяват всички претенции за спомагателни средства от бюджета, които ще го обиден доста, реши държавното управление.

Целта е спазването на фискална дисциплинираност и „ използването на главните параметри на етиката в политическата и обществената среда “, се показва в формалното известие.

В идващите 4 месеца Министерският съвет няма да преглежда или удовлетворява политики, проекти и планове без бюджет, сподели министърът на финансите Константинос Петридис.

Спират се претенции към държавното управление, свързани, да вземем за пример, с преразглеждане на надбавки, повишение на длъжностни равнища, основаване на нови организационни структури, които водят до увеличение на разноските, изясни министърът.

При нужда нови ограничения в поддръжка на жителите, изключително на уязвимите групи, заради енергийната рецесия и инфлацията ще бъдат обсъждани, посочи той.

По този метод ще се подсигурява обективността на държавния уред в предизборния интервал, ще се изключи всеобщото внасяне на предизборни претенции и опитите за въздействие посредством тях върху публичното мнение, ще се основат равни условия за присъединяване на всички претенденти в изборите, се акцентира в решението.

То регистрира и тежестта върху бюджета за тази година от ограниченията за справяне с високите енергийни цени и инфлацията, които до момента са за съвсем 400 млн. евро, предава БНР.

Държавните финанси за следващата година се разискват сега в Народното събрание.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР