В Кипър днес ще е най-горещият ден тази седмица. Обявен

...
В Кипър днес ще е най-горещият ден тази седмица. Обявен
Коментари Харесай

Очакват до 45-46 градуса в Кипър

В Кипър през днешния ден ще е най-горещият ден тази седмица. Обявен бе първият за годината " червен код " за рискови температури, с предстоящи рекордни стойности от 45 градуса. Училищата през днешния ден са с понижени часове.

Червеният код е в действие от 11 до 17 ч. 45 градуса се чакат през днешния ден навътре в страната, като не е изключено да бъдат измерени и 46 градуса, което ще е нов температурен връх за юни, споделиха синоптиците.

В Никозия през вчерашния ден бяха регистрирани 44 градуса. Най-високата степен на предизвестие бе оповестена тази заран от Метеорологичната работа, откакто през вчерашния ден тя издаде оранжев код, а през миналата нощ действаше жълт код за горещина.

На алено равнище е и заплахата от горски пожари.

Заради рисковите жеги през днешния ден държавните детски градини и съществени учебни заведения ще бъдат затворени в 10:45 ч., реши просветителното министерство.

Причината е, че в класните стаи няма климатици. В целия интервал на деяние на аления код работата навън би трябвало да бъде прекъсната, подсетиха от Инспекцията по труда.

Общини оповестиха, че отварят за обществеността климатизирани пространства за отмора на нуждаещи се, възрастни и хора от уязвимите групи.

Болниците и Противопожарн

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР