В Кипър днес ще бъде избран новият президент на страната.

...
В Кипър днес ще бъде избран новият президент на страната.
Коментари Харесай

В Кипър избират нов президент

В Кипър през днешния ден ще бъде определен новият президент на страната. На острова се организира балотаж. Двамата претенденти, които се изправят един против различен са досегашният държавен глава Никос Анастасиадис и самостоятелният Ставрос Малас, съобщи БГНЕС.

На първия кръг от изборите на 28 януари нито един от претендентите не можа да преодолее 50-процентраната преграда. Анастасиадис, от християндемократическата партия Демократически общ брой (ДИСИ) завоюва 35,5% от гласовете, а Малас, подкрепян от лявата партия АКЕЛ - 30,25 на 100. Прогнозите на водещи локални политолози, както и многочислените изследвания на публичното мнение, извършени преди първия тур на изборите, демонстрираха, че известността на Анастасиадис е доста по-висока от тази на Малас. Въпреки това, както акцентират специалистите, резултатът от първия кръг демонстрира незначителна разлика сред двамата претенденти.

Главният въпрос за днешния балотаж е кого ще поддържат последователите на водача на Демократическата партия Николас Пападопулос, който не съумя да стигне до втори тур, само че на първия се подреди на трето място с 25,74% от гласовете на гласоподавателите. Той към този момент разгласи, че няма да поддържа нито един от претендентите за поста държавен глава, само че и не прикани своите поддръжници да се откажат изцяло от гласоподаване във втория кръг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР