В Кипър днес официално бяха обявени европейските и местни избори

...
В Кипър днес официално бяха обявени европейските и местни избори
Коментари Харесай

Кипър: Избори 8 в 1 на 9 юни

В Кипър през днешния ден публично бяха оповестени европейските и локални избори на 9 юни, като указите на вътрешния министър за провеждането им са оповестени в Държавния вестник на републиката, оповестиха от вътрешното министерство, предава БНР. 

На 9 юни кипърските гласоподаватели ще пуснат 8 разнообразни бюлетини.

Едната е за избора на шестимата депутати, които Кипър ще изпрати в Европейския парламент. Още 7 гласувания ще дефинират членовете на локалните управляващи. Това са първите локални избори след извършената огромна промяна, с която бяха осъществени промени в територията на общините и бяха въведени нови органи на самоуправление.

За първи път ще има избор за ръководители на новосъздадените регионални препоръки. С обособени бюлетини ще се гласоподава за кметове, заместник-кметове, чак до членове на учебни настоятелства.

Номинациите за евродепутатите ще бъдат импортирани на 24 април, а за локалните избори – на 25 и 29 април, се показва в указите на вътрешния министър.

Партиите в Кипър към този момент оповестиха листите си за Европарламента. 35% от претендентите в тях са дами. Включени са и трима кипърски турци.

В локалния избор ще бъдат определени над 3500 души, по калкулации на вътрешното министерство.

Одобреният бюджет за изборните разноски е 6,6 млн. евро.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР