В Кипър бе открит първият Център за психологическа подкрепа и

...
В Кипър бе открит първият Център за психологическа подкрепа и
Коментари Харесай

`Център за подкрепа и лечение на сексуално малтретирани в детството си отвори врати в Кипър

В Кипър бе открит първият Център за психическа поддръжка и лекуване на възрастни, полово измъчвани в детството си, и за членове на техните фамилии. Проектът се реализира взаимно от страната и публични организации.

Центърът „ Нима “ /„ Нишка “ в превод от гръцки език/ е първото по рода си профилирано звено в системата за психологично здраве в Кипър.

Той ще дава безвъзмездна психическа помощ на нуждаещите се, с цел да се възстановят от породената им контузия. Освен това екипът му ще създава и ползва превантивни стратегии, а също ще образова деца, родители и експерти по въпроси, свързани със половото принуждение и употребата на деца, споделиха от Кипърската асоциация за фамилно обмисляне.

Идеята за него е на неправителствени организации, обединени в Обществения съвет „ Глас “, който дава отговор за координирането на дейностите за попречване и битка със половото принуждение на деца.

Предишното държавно управление взе решението за неговото основаване и даването му на база.

Центърът се ръководи от Кипърската асоциация за фамилно обмисляне и се финансира от Министерството на здравеопазването.

С новата конструкция Кипър дава отговор и на уговорките си, произлизащи от редица европейски и интернационалните конвенции, за битка против половото принуждение, подчертаха от държавното управление.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР