В Киев украинският президент днес ще се срещне с генералния

...
В Киев украинският президент днес ще се срещне с генералния
Коментари Харесай

64-ти ден война: Руските сили са превзели още няколко населени места в Харковска област и в Донбас

В Киев украинският президент през днешния ден ще се срещне с генералния секретар на Организация на обединените нации. Антонио Гутериш дойде нощес в Украйна от Москва. Във вторник той беседва в съветската столица с Владимир Путин и с външния министър на Русия Сергей Лавров.



Руското нахлуване в Източна Украйна продължава. Епицентърът на военните дейности и през днешния ден е край Донецк и Луганск.

" Луганска област е най-трудният регион, тъй като има доста прикрити почитатели на Русия. Много локални хора дават информация на другата страна. И за жалост това се случва постоянно ", сподели Ирина, сержант от 123 украинска бригада.

От началото на войната Ирина води война край Ямпил в Донецка област.

" Трябваше да избираме. Да включим в борбата всички хора, които се пробват да оцелеят и да се бием до край или да отстъпим, да се прегрупираме и да продължим борбата. Нашият пълководец реши да изведе хората, да се прегрупираме и да подготвим ответен удар ", споделя Ирина.



В Харков - другата съветска цел, минимум един човек е умрял при обстрел.

Украинската войска призна, че съветските сили напредват в Източна Украйна и са завладяли още няколко обитаеми места в Харковска област и в Донбас.

В Херсон, който над 50 дни живее под съветски надзор протестиращи бяха разпръснати със сълзотворен газ. Съобщава се за няколко ранени. От вторник града има съветски кмет.



Русия разгласи, че от 1 май в Херсон в парично обращение ще влязат рублите. Ще има временен интервал от четири месеца, през който локалните поданици ще могат да употребяват редом и украински гривни.

Украинският министър на защитата предизвести, че страната му я " чакат извънредно тежки няколко седмици ". Според Олексий Резников Русия ще се опита да аргументи колкото е допустимо повече жертви.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР