В Киев се проведе митинг до стените на Върховната Рада

...
В Киев се проведе митинг до стените на Върховната Рада
Коментари Харесай

Украинците се събраха на митинг срещу войната с Русия

В Киев се организира протест до стените на Върховната Рада с искане украинският президент Владимир Зеленски да предотврати война с Русия.

Организаторите на акцията обявиха, че на фона на реториката на управляващите за „ допустима съветска експанзия “, уплашените украинци започнаха да купуват храна в магазините, а възрастните хора започнаха да се оплакват от неразположение, оповестява Vesti.ua.

„ Ние не желаеме война с съветския народ! Руският народ не желае война с нас! Защо всичко това, господин президент? “, обърнаха се протестиращите към Зеленски.

Протестиращите също държаха транспаранти с изречения, отправени към Зеленски: „ Спри да мърмориш “ и „ Спри да се подиграваш на хората “.

По-рано Зеленски събра представители на задгранични медии на конференция и отхвърли изказвания за неизбежността на войната, а също по този начин се оплаква, че заради суматохата 12,5 милиарда $ към този момент са били изтеглени от Украйна и ще са нужни 4-5 милиарда $ за стабилизиране на обстановката в украинската стопанска система.

В същото време той сподели, че при положение на огромна атака от Русия нито една страна няма да отбрани Украйна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР