В Киев на Михайловския площад се състоя Транс-Марш, посветен на

...
В Киев на Михайловския площад се състоя Транс-Марш, посветен на
Коментари Харесай

В Киев нападнаха травестити и джендъри по време на марш ВИДЕО

В Киев на Михайловския площад се състоя Транс-Марш, отдаден на Международния ден на паметта на трансджендърните хора, починали поради трансфобия.

"Акцията е отдадена на Международния ден на паметта на трансджендърните хора, който бе на 20 ноември. В този си спомняме за тези, които са починали поради трансфобия ", оповестяват участниците в акцията.
По думите на уредниците, единствено през миналата година са починали 331 души в разнообразни страни по света.

Украйна не участва в листата със страните, само че, съгласно уредниците, това може да се дължи не на това, че такива случаи не е имало, а че трансджендърската общественост в страната е доста затворена и въпросните случаи да не се оповестяват.

Организаторите също означават, че желаят да чуят позицията на новата власт по отношение на трансджендърите, както и да издигнат претенции за възобновяване на клиничния протокол, регулираш поцедурата по промяна на половете и въвеждането на джендърна еднаквост в антидискриминационното законодателство.

Маршът се охраняваше от полицията. Наред с Транс марша хора излязоха и на контраакция. Противниците на марша се пробваха да раздерат кордона на полицията.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР