В Кения повече от 3,5 милиона души се разболяват от

...
В Кения повече от 3,5 милиона души се разболяват от
Коментари Харесай

Нова ваксина носи надежда в борбата с маларията в Африка

В Кения повече от 3,5 милиона души се разболяват от малария всяка година, съгласно оценки на държавното управление. Повече от 10 000 умират.

Но има вяра. Предварителните проби демонстрират, че нова ваксина против малария е по-ефективна от съществуващата утвърдена за приложимост от СЗО.
По-голямата част смъртните случаи са при деца под 5 години. Болестта пречи и на живота на хората, образованието, стопанската система. Затова е доста значимо да има високоефективна ваксина против малария, която ще избави децата от гибел и ще им даде опция да да порастват и да се развиват.
Франсис Ндунгу, имунолог, Оксфордски университет

Окончателните резултати от по-късните стадии на изпитвания към момента не са оповестени, а Световната здравна организация изследва имунизацията.

Междувременно Гана и Нигерия към този момент утвърдиха потреблението ѝ.
СЗО ще оцени тези данните от настоящото изпитване в трета фаза в Кения, Танзания, Мали и Буркина Фасо. Ако считат, че имунизацията е безвредна и дава мощна отбрана, ще дадат краткотрайно утвърждение за по-широко потреблението допълнително територии.
Франсис Ндунгу, имунолог, Оксфордски университет

По данни на Световната здравна организация 247 милиона души са болни от малария през 2021 година, като 619 000 от тях са умряли.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР