В Казахстан вече няма да има ресторанти на McDonald's заради

...
В Казахстан вече няма да има ресторанти на McDonald's заради
Коментари Харесай

McDonald's напуска и Казахстан заради Русия

В Казахстан към този момент няма да има заведения за хранене на McDonald's поради проблеми с доставките. Пресслужбата на веригата за бързо хранене разгласява известие, че компанията ще спре работа в страната.

 

Управляващата компания Food Solutions KZ дава обещание да разгласи откриването на актуализирани заведения за хранене под друго име в близко бъдеще.

 

По-рано Bloomberg писа, че спиранията на доставките са провокирани от войната в Украйна и са оставили Казахстан без сурогат на съветските доставки на месо. 

 

Гигантът в областта на бързото хранене, който напусна Русия през май поради глобите, забрани на франчайза си в Казахстан да се доставя с месо от съветски снабдители. Управляващата компания Food Solutions KZ дава обещание да разгласи откриването на актуализирани заведения за хранене под друго име в близко бъдеще.  

 

Лицензиантът на компанията в Казахстан е бил заставен краткотрайно да затвори заведенията за хранене си през ноември, откакто е прекъснал връзките си с съветски компании и е изчерпал доставките си, оповестяват три източника на " Ройтерс ", осведомени със обстановката. Излизането от пазара акцентира проблемите с доставките, с които се сблъскват доста казахстански предприятия след нахлуването на Русия в Украйна и последвалите западни наказания против Москва. Съседна Русия е главният търговски сътрудник на Казахстан.  

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР