В Казахстан ресторантите, управлявани от Food Solutions KZ, вече няма

...
В Казахстан ресторантите, управлявани от Food Solutions KZ, вече няма
Коментари Харесай

McDonald's си тръгва от Казахстан - какво е обяснението

В Казахстан заведенията за хранене, ръководени от Food Solutions KZ, към този момент няма да работят под марката McDonald`s ( " Макдоналдс " ). Това оповестиха от международно известната верига за бързо хранене, написа Лента.ру.

Според информацията в известието, решението за преустановяване на съдействието е взето заради ограничавания на доставките. " За (евентуално) обновяване на дейноста и по кое време ще бъдат отворени нови заведения за хранене за бързо хранене под ново име, ще бъде обявено в близко бъдеще ", се споделя още в известието.

За вероятното овакантяване на марката McDonald`s на Казахстан, Bloomberg заяви малко по-рано. Източници на изданието обясниха, че макар че казахстанските предприятия не са в обсега на антируските наказания, McDonald`s е забранил на франчайзополучателите да купуват мляно месо (кайма) от съветски снабдители.

А цените от европейски и локални снабдители се оказаха много високи, изключително за пазара в Казахстан. И през ноември 2022 година всички заведения за хранене от веригата McDonald`s стопираха работа за неопределен срок, с цел да не генерират загуби.

Първият ресторант под марката McDonald`s в Казахстан беше открит през 2016 година. За целия интервал на работа на известната верига за бързо хранене, са открити 24 ресторанта в страната.
 Турска верига за бързо хранене заменя McDonald's в Русия
Турска верига за бързо хранене заменя McDonald`s в Русия

Руските молове са подготвени да дават на турците комерсиалните площи на McDonald`s
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР