В Казахстан е арестуван бившият председател на Комитета за национална

...
В Казахстан е арестуван бившият председател на Комитета за национална
Коментари Харесай

4000 души са задържани при безредиците в Казахстан

В Казахстан е задържан някогашният ръководител на Комитета за национална сигурност. Той упрекнат в държавна измяна. Заради безредиците, управляващите оповестиха, че са задържали 4000 души. Сред задържаните има и задгранични жители. Някои от арестуваните може да получат и доживотни присъди.

Органите на реда настояват, че управляват Алмати. Спорадична пукотевица, обаче, продължава да се чува.

От ефира на казахстанската телевизия жителите на града бяха призовани да останат по домовете си.

Съединените щати подредиха на чиновниците в консулството в Казахстан, чиято работа не е незабавна, да изоставен страната. Те би трябвало да се изтеглят от централноазитската страна дружно със фамилиите си.

Решението пристигна откакто казахстанският президент позволи на силите за сигурност да стрелят без предизвестие и отхвърли опцията за договаряния с стачкуващите.

И тази нощ съветски самолети продължиха да трансферират военни и техника в Казахстан, след поисканата от казахстанския президент помощ от Организацията на контракта за групова сигурност. От през вчерашния ден летището в Алмати е под контрола на частите от Организацията. Транспортират се освен военни от Русия, само че и от Беларус, Таджикистан, Киргизстан и Армения.

От страницата си в Туитър, казахстанският президент увери, че изпратените в страната миротворчески сили ще останат в Казахстан за малко, до момента в който обстановката се стабилизира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР