В катедралния храм Св. Александър Невски Негово светейшество Българският патриарх

...
В катедралния храм Св. Александър Невски Негово светейшество Българският патриарх
Коментари Харесай

Патриарх Неофит благослови българите за Рождество Христово

В катедралния храм " Св. Александър Невски " Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната работа на Бъдни вечер.

В своето слово той прикани християните да бъдат по-милосърдни. Пред събралите се миряни, измежду които бе и министър председателят Кирил Петков със брачната половинка си, светият отец насочи апел да се обичаме - себе си и близък си, само че да не бъдем лицемерни в тази наша обич.
Патриарх Неофит: Бог да ги елементарни починалите! Шофьори, бъдете рационални и виновни на пътя
Негово Светейшество българския патриарх Неофит изрече съболезнования след трагичния случай с рейс на автомагистрала „ Струма&ldqu...
Прочети повече
След службата патриархът се срещна и с премиера Петков. Двамата размениха няколко думи за пръв път откогато министър-председателят е на този пост. Самият патриарх Неофит се появява на свещенодействие за пръв път от много време.

Бъдни вечер един от най-светлите християнски празници, който се празнува фамилно от всички християни. Семейството се събира в очакване на раждането на Божия наследник - Исус Христос. Празникът Бъдни вечер е отдаден на дома, на огнището, само че и на умрелите предшественици - роднини, които също се считат за част от фамилията.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР