В Каталония се провежда всеобща стачка в знак на протест

...
В Каталония се провежда всеобща стачка в знак на протест
Коментари Харесай

Каталония изригна срещу полицейския произвол, започната е всеобща стачка

В Каталония се организира всеобща стачка в символ на митинг срещу жестоките ограничения на полицията в деня на референдума, състоял се в неделя. Очаква се, че акцията на митинг ще докара до цялостен блокаж на публичния превоз, учебните заведения, лечебните заведения и другите институции в района, оповестяват международните медии. Вече се появиха известия за това, че каталонците са излезли на улиците и пътищата, блокирайки придвижването. По-рано футболният клуб „ Барселона “ разгласи, че също ще се причисли към всеобщата стачка.

В неделя в Каталония се състоя референдум за самостоятелност, който испанските управляващи дефинираха като противозаконен. Около 90% от каталонците гласоподаваха за овакантяване на Испания.

Гласуването бе съпроводено с всеобщи конфликти сред гласуващи и полиция. От 2000 сектора полицията блокира над 300. В резултат пострадаха над 1000 души.

Стачкуват също членовете на държавното управление. Докато не изтекат 48-те часа, в течение на които независимостта би трябвало да бъде оповестена, районът ще чака реакция от Брюксел. На Мадрид само му остава или да разпусне локалните управляващи и да вкара директно ръководство, или да стартира с тях договаряния. И двата случая под удар е подложен целия Европейски Съюз.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!




Els manifestants a la Plaça Universitat canten 'Els Segadors' (vídeo de carles_hz) pic.twitter.com/1N35DVE8q6
— SER CATALUNYA (@SERCatalunya) October 3, 2017
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР