В Каспийск, на 2 км от дагестанската столица Махачкала, ще

...
В Каспийск, на 2 км от дагестанската столица Махачкала, ще
Коментари Харесай

Руската Каспийска флотилия става инструмент за сдържане на Вашингтон

В Каспийск, на 2 км от дагестанската столица Махачкала, ще бъде издигната пълноценна военноморска база, разгласи съветският боен министър Сергей Шойгу по време на работно посещаване в Дагестан, заяви международни медии.

Астрахан стана основна база на Каспийския флот след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Тогава руската флотилия беше поделена сред Русия, Казахстан, Азербайджан и Туркменистан. Руската част беше предислоцирана от Баку в Махачкала и Астрахан. Основни задания на флотилията станаха отбрана на съветските ползи в зоната на нефтените залежи и осъществяване на антитерористични мероприятия.

В състава на флотилията влизат 70 кораба и по-малки съдове, в това число две фрегати („ Татарстан” и „ Дагестан”), три дребни ракетни кораба, четири дребни артилерийски кораба.

Каспийската флота на два пъти е привличана за поразяване с крилати ракети „ Калибър-НК” обекти на ИД в Сирия – общо 44 изстреляни ракети.

Според мнозина специалисти, Каспийската флота в този момент е едно от най-боеготовите военноморски обединявания и по своите благоприятни условия да вземем за пример превъзхожда Балтийския флот.

Според съветски военни, новата база в Каспийск ще стартира да действа в края на 2018 година, а през 2019 година нейното споразумяване ще завърши дефинитивно. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР