В късния следобед на 29 юни в РИОСВ-Варна постъпи сигнал,

...
В късния следобед на 29 юни в РИОСВ-Варна постъпи сигнал,
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна: Няма замърсяване на въздуха в следствие на взрива в Провадия

В късния следобяд на 29 юни в РИОСВ-Варна постъпи сигнал, касаещ зародил гърмеж на територията на маслодобивен цех, с оператор " Слънчеви лъчи Провадия “ ЕАД, гр. Провадия. Организирана е незабавна взаимна инспекция от чиновници на РИОСВ-Варна и РЛ-Варна при Изпълнителна агенция по околна среда, гр. София. 

При осъществената инспекция на мястото на повредата е открито, че казан с работно гориво – природен газ (доставян по газопровод) е излязъл от естествен софтуерен режим по време на работа, заради неизяснена все още причина, в резултат на което е зародил гърмеж.

Към момента на инспекцията няма пожар и не е открито обособяване на нездравословни емисии в атмосферния въздух. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда за Varna24.bg.

Дружеството е подхванало незабавни дейности по навреме прекратяване подаването на природен газ към газовата апаратура на котела, както и прекратяване работата на всички индустриални съоръжения на завода.

Извършена е инспекция и на Ревизионните книги за котела и за газовите съоръжения, според които оборудванията са в положително техническо положение.

По време на инспекцията е осъществено премерване на имисиите нездравословни субстанции в атмосферния въздух с Мобилна автоматизирана станция (МАС) към Регионална лаборатория-Варна (РЛ-Варна) към Изпълнителна агенция по околна среда, гр. София.

При осъществената все още на повредата инспекция не е открито замърсяване на съставените елементи на околната среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР